Przez siedem dni, od 4 września do 10 września 2017 roku, trwał w Lublinie Europejski Festiwal Smaku 2017. Jego głównym celem była promocja produktów spożywczych związanych z regionem lubelskim. 

 

Europejski Festiwal Smaku odbył się na Starym Mieście, na którym znajdowało się wiele punktów wystawienniczych lokalnych producentów wysokiej jakości. Wydarzenie to było bogate w wiele kulinarnych atrakcji m.in.: konkurs Najlepszy Smak Lubelszczyzny 2017 oraz konkurs dla szefów kuchni Good Chef, promujący dania związane z  historią miasta Lublin, które w tym roku obchodzi 700-lecie nadania praw miejskich.

Pracownicy Oddziału Terenowego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa w  Lublinie w czasie trwania festiwalu prowadzili stoisko informacyjne. Zainteresowani otrzymywali materiały i broszurki o działaniach administrowanych przez KOWR.

Źródło: KOWR


CZYTAJ TEŻ

Nawet 15 mln zł wsparcia dla przetwórców z sektora rolno-spożywczego

Więcej…

Inauguracja roku akademickiego na SGGW

Więcej…

Sprawozdania z realizacji operacji w ramach PO RYBY 2007 - 2013

Więcej…

Obowiązkowe prowadzenie dokumentacji, krótsze terminy stosowania nawozów

Więcej…

Polska Klasyfikacja Wyrobów i Usług - część 1

Więcej…

POLAGRA-PREMIERY już za tydzień

Więcej…

Dożynkowy list ministra Krzysztofa Jurgiela

Więcej…

Zwolnienie z podatku przy nabyciu gruntów dla wszystkich rolników

Więcej…

KRUS oficjalnym Partnerem Wizji Zero

Więcej…

Realizacja operacji typu "Budowa lub modernizacja dróg lokalnych"

Więcej…
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

KALENDARZ WYDARZEŃ

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

POGODA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

PARTNERZY